Vissen

Vissen

Ons park is geheel omringt door kilometers vaar- en viswater: vissen op snoek, snoekbaars, karper, witvis, paling, brasems, voorns, boerenkarper, etc. het is allemaal mogelijk vrijwel direct uit alle chalets en bungalows op ons park.

De kanalen van ons park komen uit op het gelijknamige meer “De Grote Vliet”. Wat dacht u ervan om zelf met een (gehuurde) boot over kilometers vaar- en viswater te trollen door de polders van West-Friesland? Wij verwachten van u, als goed huurder, dat u zich aan de geldende regels houdt wat betreft minimummaat, het terugzetten van gevangen snoek en de gesloten tijd voor bepaalde vissoorten.

KARPERVIJVER
Op het terrein is de Karpervijver gelegen. Vanuit uw eigen steiger aan de zijkant van de vijver mag u met maximaal twee hengels per persoon vissen. Mocht u niet aan de Karpervijver huren, niet getreurd, er zin ook openbare steigers aan de zijkant van de vijver. Dit is ons eigen viswater en hier hoeft u dus geen specifieke visvergunning voor te hebben, u dient zich alleen te houden aan de onderstaande regels. In deze vijver zwemmen prachtige karpers, maar u kunt hier ook paling, brasem en witvis vangen. Om ervoor te zorgen dat gasten die ná u willen vissen dit met net zoveel plezier kunnen doen gelden er een paar regels:

• Het aanbrengen van voederplaatsen is niet toegestaan.
• Het is streng verboden om op roofvis te vissen. (vissen met kunstaas, stukjes vis of levend aas.)
• Iedere gevangen vis dient direct te worden teruggezet, m.u.v. paling.
• Uw hengel mag u niet onbeheerd achter laten.
• Bij het vissen op karper is een onthaak mat verplicht.

De bungalows en chalets die wij verhuren, liggen vrijwel allemaal aan het doorgaande vaarwater of aan de karpervijver. Wilt u een chalet of bungalow bij ons huren, geeft u dan uw wensen aan. Huurt u liever aan de vijver of heeft u liever uw (gehuurde) boot voor de deur? Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen. Wij brengen geen geen extra reserveringskosten in rekening, wanneer u uw wensen aangeeft. Wanneer u een van onze chalets of bungalows huurt, kunt u te allen tijden ook aan de karpervijver of via de openbare steigers in het meer “De Grote Vliet” vissen.

VISGIDSEN:

Chris van de Weerd komt uit Wageningen maar woont in Grootebroek en is visgids. Hij vist al vanaf zijn 8e jaar op witvis, karper, snoekbaars, baars en snoek en heeft een volledige uitrusting tot zijn beschikking. Meer informatie kunt u vinden op www.visgidsthedutchpikeman.nl. Contact kunt opnemen met hem via: 0031-6-53421336 of per mail info@visgidsthedutchpikeman.nl.
Tinus Bieshaar komt uit Andijk en is een visgids in West-Friesland. Hij vist graag op snoek, snoekbaars en karper. Tevens heeft hij een eigen boot waarmee hij op pad kan om met u te vissen. Verdere informatie vindt u op zijn eigen internetsite: www.visgidswestfriesland.nl. U kunt contact met hem opnemen per mail: info@visgidswestfriesland.nl of per telefoon: 0031-6-38266619.

Kortom, in dit waterrijke gebied is voor iedere beginnende of ervaren sportvisser wat wils!

BENODIGDE DOCUMENTEN:
Op onze receptie kunt u terecht voor de VISPAS. Deze kost € 30,00 en is (nadat u de tweede helft hebt opgestuurd) het gehele jaar geldig.

Wat houdt de VISpas precies in?

• Met de VISpas en bijhorende Lijsten van Viswateren erbij kunt u vissen in alle wateren die in deze lijsten vermeld staan. U kunt met twee hengels en alle toegestane aassoorten vissen.
• U ontvangt één pasje als bewijs dat u lid bent van een vereniging, de federatie én Sportvisserij Nederland – dit scheelt een hoop papierwerk.
• Hierdoor helpt u mee aan een goede controle, visstandbeheer en de organisatie van wedstrijden.
• U bent lid van Sportvisserij Nederland en draagt zo bij aan de belangenbehartiging van de Nederlandse sportvisser zodat u tot in de lengte van dagen kan en mag blijven vissen.

WANNEER U AL EEN VISPAS HEEFT?
Helaas is het niet mogelijk om met één document in heel Nederland te vissen. Dat heeft te maken met eigendomssituaties. Bij iedere vereniging waarvan u lid bent krijgt u een VISpas. Maar slechts bij één van die verenigingen hoeft u de landelijke afdracht te betalen. Het bedrag kunt u later terug vragen via www.vispas.nl

Bron: www.vispas.nl

Tijdelijke Vispas
Dit formulier bestaat uit 2 delen. De bovenste helft moet volledig ingevuld worden en geeft dan het recht om één maand te vissen in alle wateren genoemd in de Landelijke lijst van viswateren en de Federatieve lijst van viswateren.
Wilt u na deze maand blijven vissen, dan dient u de onderste helft van dit formulier volledig in te vullen en, voorzien van een postzegel, op te sturen (het adres staat al op de achterkant). U krijgt dan binnen 10 werkdagen uw permanente VISpas toegestuurd op het door u aangegeven adres.

Als u de onderste helft niet invult en opstuurt, en u wilt na het verlopen van deze ene maand toch weer vissen, dan dient u opnieuw dit formulier te kopen en de bovenste helft in te vullen.

Meer informatie is beschikbaar op www.vispas.nl.

Foto’s van bezoekers:

 


 

Karpervisvakantie

Vakantiepark De Groote Vliet is uw ideale park voor een gezellige karpervisvakantie. Denkt u aan vissen op karpers, dan denkt u aan De Groote Vliet met haar eigen Karpervijver, het grote meer en kilometers polderwater. Tevens denkt u dan aan een groene omgeving en de mogelijkheid om op een rustig plekje uw hengel uit te werpen. Dit is precies Vakantiepark De Groote Vliet en bovendien bieden wij u meer dan dat.

Faciliteiten

Op ons park heeft u de mogelijkheid een chalet of bungalow te huren die direct aan het water gelegen is, zodat u op uw karpervisvakantie comfortabel vanuit uw eigen huisje kunt gaan vissen. U kunt het hele gezin meenemen, want naast vissen is er nog veel meer te doen op het park. Ook in de directe omgeving vindt u alles wat u nodig heeft voor een ideale vakantie.

Reserveren

Weet u al wanneer uw ideale karpervisvakantie mag beginnen? Reserveer dan tijdig om er zeker van te zijn dat u een fantastisch visplek huurt op dit mooie park. Wilt u eerst meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact met ons op door te bellen naar 0228-583229 of maak gebruik van het online contactformulier.