Omgeving

Omgeving

Onderdijk ligt in de gezellige gemeente Wervershoof aan het IJsselmeer, 55 kilometer boven Amsterdam.  U vindt ons middenin de historische driehoek Hoorn (22,5 km), Enkhuizen (18 km) en Medemblik (3,5 km).

Medemblik is niet alleen bekend als modern zeilcentrum, maar is tevens in het bezit van een gezellige binnenstad en een haven. Vanuit hier kunt u een dagtocht maken waarbij u met de museumstoomtram naar Hoorn tuft, met de trein naar Enkhuizen gaat en met een authentieke veerboot terug naar Medemblik vaart.

In de receptie hebben wij veel verschillende folders van bezienswaardigheden en mogelijkheden voor recreatie en ontspanning in de omgeving, zowel voor binnen als buiten. Naast alle faciliteiten die het park kent, is er vlakbij het park ook genoeg te doen. Varen, zeilen, zonnen, zwemmen, vissen, wandelen of surfen bij het “Vooroeverproject” dat praktisch bij ons voor de deur ligt. Een perfecte combinatie van water, natuurgebied en zonneweiden.

Bezoek ook eens kasteel Radboud, het Bakkerij-museum en het Stoommachinemuseum in Medemblik. In het Buitenmuseum in Enkhuizen herleven “oude tijden”. Het is uw bezoek meer dan waard.

Fietsenverhuur Lakkie vindt u 500 meter bij ons park vandaan, zij weten alles over de verschillende fietsroutes en mogelijkheden. In het dorp treft u ook een midgetgolfbaan en een 18 holes golfbaan. Meer informatie over de golfbaan kunt u vinden onder het kopje golfvakantie.

Tulpenvelden, molens, boerderijen, sloten, vaarten en uitgestrekte weilanden maken West-Friesland tot een prachtig en uniek gebied dat geliefd is bij vele toeristen.

Naast alle toeristische attracties is er in de omgeving van het park ook nog mogelijkheid tot  bowlen, karting, lasergamen en zwemmen in een subtropisch zwemparadijs. Voor meer informatie over de mogelijkheden in de regio zie onderstaande links:

www.toeristeninformatienederland.nl/medemblik

www.go-kids.nl/westfriesland

www.happydays-nh.nl

www.funfestijn.nl (indoor speeltuin)

www.museumstoomtram.nl

www.broekerveiling.nl (museum)

www.kasteelradboud.nl

www.golfbaandevlietlanden.nl

www.hollebolleboom.nl (overdekte speeltuin)

www.bijenstal.nl

www.wfm.nl (westfriesmuseum)

www.lakkie.nl (fietsverhuur)

www.wataars.nl (midgetgolf)

www.zuiderzeemuseum.nl

www.deoudebakkerij.nl (bakkerijmuseum)

www.klimparkstreekbos.nl

Verder ziet u een gedeelte uit de Broekerveiling en het stoomtrammetje.

Broekerveiling_De-Groote-Vliet

SONY DSC

Hoewel er op het park ‘s winters bijna geen activiteiten plaatsvinden, zijn er gedurende het winterseizoen regelmatig gasten aanwezig die genieten van de rust en het betoverende landschap. Ook zijn in deze tijd de sportvissers actief (roofvis-seizoen), die voldoende aan hun trekken kunnen komen. Bij winters met een langere vorstperiode kan men vaak genieten van de schaatsers tijdens de georganiseerde toertochten.